Miért válasszuk a barefoot cipőket

Be Lenka logo Be Lenka
21.07.2022
Miért válasszuk a barefoot cipőket

A barefoot cipők egyedülálló obuvi koncepciót képviselnek, amely lehetővé teszi számunkra, hogy visszatérjünk gyökereinkhez – a mezítlábas járáshoz. A természetesség kombinációja évekig tartó fejlesztéssel és kutatással olyan cipőt hozott létre, amely sétálás közben stimulálja a láb talpának idegvégződéseit, javítja a testtartást, a koordinációt, sőt javítja a hangulatot is. Tehát milyenek is a Be Lenka barefoot cipők? Ultra könnyűek, maximálisan rugalmasak, vékony talppal, amely lehetővé teszi a felülettel való kapcsolatot a számodra kellemes mértékben.

Fordítsunk figyelmet a lábainkra 

A nyaki gerinc, az ágyéki és a keresztcsonti fájdalmak a mai kor nagyon gyakori problémái közé tartoznak. Ezek a problémák gyakran a helytelenül választott cipőből erednek. Ehhez társulnak a tyúkszemek, bütykök, Achilles-ín és vádli problémák. Nem fordítunk elegendő figyelmet a lábainkra, K tomu sa pridávajú otlaky, haluxy, problémy s achilovkou či lýtkami. Našim chodidlám nevenujeme takú pozornosť, amelyek minden lépésünknél gondoskodnak rólunk és döntenek testtartásunkról. Ebből a megfontolásból Be Lenka megváltoztatja az emberek cipőviseleti szokásait szerte a világon, és barefoot cipőket kínál minden alkalomra férfiaknaknőknek és gyermekeknek minden évszakban.

4 előnye a barefoot cipők viselésének

Az alapelvek közé tartozik, hogy a cipőnek alkalmazkodnia kell a láb formájához, nem fordítva.

A barefoot utánozza a mezítlábas járást, elegendő teret biztosítva az ujjaknak, hogy semmi ne korlátozza őket a lépés során. Ez tehát pontosan az ellenkezője a kemény talpú cipőknek, magas sarkaknak és a természetellenesen szorító orrnak.

  1. Anatómiai forma- Az orr rész bőséges teret biztosít az ujjak számára mozgás közben is, követi a láb anatómiai formáját.
  2. Könnyedség - A Be Lenka barefoot cipők könnyűek és ív nélküliek. Természetesen erősítik a lábat és annak helyes működését.
  3. Zero drop - A sarok és az orr között nincs magasságkülönbség. Javítja a súlypontot és a testtartást.
  4. Rugalmasság - A 4 mm vastag, rugalmas talp stimulálja a láb talpának idegvégződéseit. Utánozza a mezítlábas járást, miközben természetesen masszírozza a lábat.

Érdekes tényeket hozott egy Dr. William A. Rossi által a Perspectives magazinban publikált tanulmány. Szerinte a helyes testtartás pontosan 90%-os szögethelyes testtartás pontosan 90%-os szöget** alkot, és ezt mezítláb vagy nullás dropú barefoot cipők viselésével lehet elérni. Ha például 5 cm magas sarkú cipőt veszel fel, a testtartásod 70%-ra változik, így sokkal több erőfeszítést kell tenned az egyenes járáshoz. Ennek eredménye a helytelen testtartás, amely különösen az alsó gerincet terheli meg.

Széles kínálat és végtelen szabadság

Ha még nem rendelkezel az első barefoot cipőddel, nem kell aggódnod a megfelelő méret kiválasztása miatt. Az, amit jelenleg hordasz, megfelelő lesz. Szabadságot biztosítasz az ujjaidnak, és emellett minden lépéssel erősíted a lábadat. Nem kell azonnal egész nap viselned őket, a lehetőségek végtelenek. 

Néhányan ballerinákat vagy szandálokat viselnek cserépnek a munkahelyen, mások kedvelik a slip-on cipőket, ismét mások a sportcipőket. A Be Lenka elegáns modelleket, sportosakat, fűző nélkülieket vagy pántosakat kínál. Télre és nyárra, mindenkinek. Ezenkívül bevezette a Barebarics új márkáját is, amely az új generációs barefoot teniszcipőket képviseli.

A kutatás és fejlesztés által a barefoot elitjéhez 

A prémium barefoot cipők gyártása türelmet, kitartást és precizitást. Érdekességként, a Be Lenka új ballerináinak fejlesztésén két évig dolgoztunk, hogy az eredmény pontosan megfeleljen elképzeléseinknek és a legnagyobb örömöt nyújtsa tulajdonosaiknak. Néhány hónap alatt több mint 100 női lábat fotóztunk le, így tökéletes minimalistikus női cipőt hoztunk létre, amely tiszteletben tartja a láb formáját. Látod a különbséget?

Termékeink gyártásakor nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre és a kivitelezésre, a lehető leglokálisabb alapanyagokat használjuk és támogatjuk a hagyományos helyi gyártást. Termékeink Európában készülnek - Szlovákiában, Cseh Köztársaságban és Portugáliában. Olyan országokban, ahol erős a cipőgyártási hagyomány, és büszkék vagyunk arra, hogy folytathatjuk ezt a hagyományt, modern és innovatív elvekkel, szeretettel az emberek és a természet iránt. 

A legújabb technológiákba fektetünk, együttműködünk Európa legprogresszívebb cipész műhelyeivel és a fizioterápia, a podológia, a cipőtervezés és a design területén elismert szakértőkkel. 

Be Lenka X Barebarics - barefoot mindenki számára

A barefoot cipők viselése természetesen erősíti a lábizmokat, rendkívüli kényelmet nyújt az ujjaknak, és a cipők alacsony súlya biztosítja, hogy könnyedén lépkedhess. Lépj az új napba mosollyal az arcodon a Be Lenka minimalistikus barefoot cipőivel vagy a Barebarics street stílusú barefoot teniszcipőivel.